Після нарізування шматочки акуратно укладаються в піддон сушарки так, щоб між ними була невелика відстань. Це дозволить нагрітому повітрі легко циркулювати у потрібному напрямку. Лотки закладаються в апарат, після чого встановлюється температура на рівні 50-55 градусів, і час – від двох до восьмої години.Feb 25, 2019
Запустіть прилад та періодично перевіряйте готовність грибів. Сушіння грибів займає приблизно від 6 до 10 годин залежно від виду грибів, нарізки та налаштувань дегідратора.
Гриби сушать з давніх-давен, це факт. Способів сушіння при цьому досить багато: у печі, в духовці, нанизати скибочки на нитки та підвісити біля джерела тепла, розкласти на сонце. Зараз з'явився новий спосіб – сушити гриби в електросушарці. Це скорочує час сушіння і набагато спрощує процес.
Мити гриби перед сушінням не рекомендується, щоб вони не вбирали зайву вологу. Достатньо зняти з них сміття щіточкою або вологою ганчіркою і очистити ніжки ножем. Якщо ви хочете залишити гриби цілими, вибирайте екземпляри приблизно одного розміру, щоб вони рівномірно просушувалися.