1. Розігрійте духовку до 230 градусів. 2. Помістіть у неї курку, запікайте приблизно 10-15 хвилин, потім зменшіть температуру до 175 градусів та залиште птицю в духовці ще на 60-80 хвилин.1 Dec 2020

Є два добрі способи: перший – розігріти духовку до 175 градусів і запікати цілу тушку з розрахунку на кожні 450 г курки по 20 хв. Плюс додаткові 15 хвилин. Другий – для любителів більш рум'яної та хрумкої курки. Готуйте страву в розігрітій до 230 градусів духовці.

Але найчастіше «заморочуватися» взагалі не потрібно, і щоб смачно запекти курку в духовці, що працює на електриці, достатньо вибрати двосторонній жар, а хвилин за 15 до готовності включити конвекцію. Завдяки останньому режиму ви отримаєте чудову золотисту та дуже апетитну скоринку.

Грудки без кістки та шкіри будуть готові приблизно через 15–20 хвилин. При цьому краще розрізати навпіл філе або на великі шматочки. Грудки на кістки і зі шкірою варяться трохи довше – близько 30 хвилин.