Час варіння кальмарів до готовності складає від 1,5 до 2,5-3 хвилин, в залежності від способу їхнього приготування. Перший варіант варіння кальмарів – Заливаємо холодну воду в каструлю, кладемо в неї очищені кальмари та ставимо на вогонь середньої потужності. У нагріту воду можна додати|добавляти| трохи солі (за бажанням).

Кальмар вариться 3-4 хвилини. Якщо у вас нарізаний кільцями кальмар, то його варять 1-2 хвилини. Щоб визначити, що кальмар зваривсядосить подивитися на його колір. Як тільки він побілів, значить, зварився.

А тепер ми розповімо, як правильно відварити заморожені кальмари без розморожування: потрібно просто опустити їх у киплячу воду на одну хвилину, вимкнути вогонь, а потім потримати у воді ще 3-4 хвилини.