Молода кукурудза на початку вариться 15 хвилин на середньому вогні, час рахується з моменту закипання. Різниці в тому, класти кукурудзу в киплячу воду або холодну, при цьому немає. На смак це ніяк не позначиться. А ось після вимкнення варто дати кукурудзі хвилин 5 «відпочити» у воді, в якій вона варилася.
Перед приготуванням замочіть качани в холодній воді на 1-2 години. Так вони стануть м'якшими. Якщо кукурудза перестигла, замочіть її у суміші води з молоком (пропорція 1:1) на 4–6 годин. Під час варіння не додавайте сіль, тоді кукурудза вийде м'якше, солодше і соковитіше.
Скільки варити кукурудзу
- Молода кукурудза має світлі зерна. …
- Якщо зерна яскраво жовті – кукурудза зріла.
- Молода кукурудза варитися близько 20 хвилин. …
- Зріліша кукурудза варитиметься до 1 години. …
- Якщо кукурудза кормова або вона добре дозріла, її час приготування від 3 до 5 годин.
Oct 30, 2021
Важливо не переварити кукурудзу, не прогаяти потрібний момент, інакше зерна почнуть твердіти. Варити найправильніше в чавунній каструлі з товстими стінками, щільно закривши кришку, тому що приготування займає багато часу.