Час варіння Варити мойву по часу у каструлі – не більше десяти хвилин. Тушки стандартного розміру варяться протягом восьми хвилин. Скільки витратити для варіння в пароварці – при приготуванні на пару потрібно витратити близько 18 хвилин.

У мойве міститься більше вітамінів A, B12 і D, ніж у м'ясі, а крім цього, в ній також багато жирних кислот омега-3 та омега-6, що робить цю рибу неймовірно корисною для мозку, серця та зору. Вживання в їжу мойви сприяє виведенню з організму надлишкового холестерину.

Мойву слід розморозити, почистити і викласти на паперовий рушник, щоб пішла зайва волога. Кожну рибку обваляти в обраному паніруванні, змішаному з невеликою кількістю солі, і викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити рибу треба із двох сторін, по 3-4 хвилини з кожної.