Гарячий швидше в плані вимочування: потрібно потримати гриби в розсолі тільки 12 дня. Решта гіркоти з м'якоті виварюється. Після вимочування гірки варять півгодини, відвар зливають, гриби промивають.

– Щоб гіркушки були м'якшими на смак, рекомендується їх замочити у холодній воді на 1-3 доби, кожні 6 годин змінюючи воду. Щоб перевірити, чи гірчать гриби, зваріть невелику їх кількість. Після варіння до смаку стане зрозуміло, чи слід продовжити вимочування.

Але якщо відварені грузді ви плануєте потім обсмажити і характерна для цих грибів гіркуватість вас не бентежить, достатньо потримати їх у підсоленій воді 1-3 години. На кожний літр води додайте 1-2 столові ложки солі. Після вимочування промийте гриби під проточною водою.

Млечник камфорний (Lactarius camphoratus) – їстівний, але непопулярний через специфічний смак, має їдкий сік.