М'ясо лося потрібно попередньо вимочити в холодній воді протягом 6-10 годин, змінюючи воду. Нарізати великими шматками, добре вимити.

Народна чутка рекомендує вимочувати м'ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається, що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00.

Дикі тварини (лось, козуля, ведмідь, дикий кабан, борсук, заєць та інші), на яких дозволено полювання, хворіють на низку паразитарних та інфекційних захворювань. Захворювання можуть передаватися людині при вживанні в їжу м'яса хворих тварин. Адже часто, м'ясо зараженої та здорової тварини зовні не помітно.

3 години Варіть лосятину протягом 3 годин. Якщо шматки м'яса вийшли не дуже великими, час приготування можна скоротити до 2 годин 30 хвилин, але не менше. Наприкінці варіння додайте сіль та лавровий лист. Дуже важливо не пересолити м'ясооскільки в ньому міститься досить багато власних солей.