Перед варінням яловичі нирки необхідно вимочити в холодній воді протягом 2-3 годин. Потім нирки потрібно довести 2 рази до кипіння (щоразу воду слід змінити, а нирки промити). Залити бруньки водою втретє і варити до готовності близько 1:00. Калорійність яловичих бруньок – 86 ккал.

Перед приготуванням нирок насамперед потрібно позбутися їх характерного запаху. Для цього нирки (видалив з них жир, білі плівки та судини) вимочують у воді з оцтом, бланшують або маринують у молоці, деякі посипають содою.

Правильна технологія вимочування

  1. Після промивання заливаємо нирки холодною водою на 1:00.
  2. Через 1 годину зливаємо та міняємо на іншу, залишаючи ще на годину. …
  3. Заливаємо продукт новою порцією холодної води та ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
  4. Даємо залишити 5 хвилин, після цього знову зливаємо рідину і промиваємо.

Нарізати нирки на шматочки, покласти в глибокий посуд і засипати рясно содою. Перемішати, щоб нирки вкрилися содою з усіх боків. Через 20 хвилин ретельно промити шматочки холодною водою. Посолити нирки і залити оцтом.