Кип'ятити воду слід не менше 5 хвилин – за цей час гине більшість бактерій та вірусів.20-May-2014

T = 0,00117 * V * (tк-tн) / W

  1. Т – час нагріву води, година
  2. V – об'єм водонагрівального бака (л)
  3. tк – кінцева температура води, °С (зазвичай 60°C)
  4. tн – початкова температура води, °С
  5. W – електрична потужність нагрівального елемента – ТЕНу, кВт

05-Oct-2011

Щоправда, щоб підняти точку кипіння на 2°С, потрібно додати 230 грам кухонної солі на літр. води. Це набагато більше солі, ніж можна додати до їжі. Морська вода в середньому містить 35 г солі на літр. Хоча додавання солі в воду підвищує її температуру кипіння в деяких випадках солона вода закипає швидше.

Температура води близько 80 градусів. У момент, коли вода закипіла, вона починає видавати сильний шум, і бульбашки стають більшими. Однак варто простежити за тим, щоб окріп не почав плескатися, бо така вода вже вважається перекипілої, а отже, непридатної для заварювання чаю.