Екстракт артишока у капсулах потрібно приймати по 1 шт. 3-4 рази на добу. Тривалість прийому – 4 тижні.

Витяжку і желе можна приймати двома способами: Розчинити у склянці гарячої води чверть чайної ложки витяжки артишоку Пити 3 десь у день 30 хвилин до їжі. Розчинити 100 грам витяжки в 1 літрі спирту (горілки). Додати столову ложку меду. Приймати 2-3 рази на день перед їдою по одній столовій ложці (не більше!).

Завдяки вмісту цих найцінніших мікроелементів, витяжки та чай з артишока особливо корисні для людей з підвищеною кислотністю у шлунку, а також для нормалізації кровоносного тиску та рівня цукру в крові. Крім того, екстракти з артишока Добре детоксифікують печінку і нирки.