Сковороду вгору дном поміщають у духовку і ставлять на розігрів до 180-200 градусів, прожаривши її протягом. 20 хвилин, Витягують, остуджують. Потім охолоджений до природного посуд змащують маслом по всій поверхні і ставлять у розпечену духовку на 20-30 хвилин.

4 простих кроку прожарювання чавуну

  1. Перше прожарювання – соляне. …
  2. Сіль висипати та промити посуд у гарячій воді.
  3. Після цього потрібно створити захисний шар, який запобігає чавуну від корозії та пригорання. …
  4. Остаточний етап підготовки чавунної посуду без покриття – миття та просушка.

Як правильно розжарити чавунну сковороду Це обов'язкова процедура: на непрожареній сковороді готувати не вийде. Олія і жир вберуться, а їжа перетвориться на неапетитне місиво. Для прожарювання потрібна будь-яка духовка з листом, маргарин або олія, а також текстильна серветка та одна година часу.

Навіщо гартувати чавунну Головна мета розжарювання – випалити з поверхонь і зернистої структури чавуну промислові масла, які при приготуванні пиші будуть надавати неприємний смак і запах. Або, гірше за те, виявляться небезпечними для травлення.