При кімнатній температурі молоко може зберігатися після розтину не більше 10 годин, потім поступово скисає. Щоб збільшити тривалість зберігання напою до 18 годин, можна прокип'ятити. У морозилці. Відкрите молоко можна заморозити.Sep 20, 2018

Як швидко скисає молоко? Домашнє молоко, не пастеризоване та нестерилізоване, скисає при кімнатній температурі за 12-24 години після здавання. Але трапляється таке, що домашнє молоко не скисає. Це відбувається через те, що корова захворіла на кетоз.

Молочнокислі бактерії люблять тепло 30-40 градусів. Вони переробляють лактозу та виділяють кислоту. В результаті кислотність молока наросте, а білок поступово згортається. Якщо цих бактерій достатньо і температура підходяща, через 1-2 дні молоко повністю скисає.

Умови, що прискорюють скисання молока Якщо цільне, термічно не оброблене молоко знаходиться в теплому приміщенні, воно скисне швидше, Чим воно ж, але в холодильнику.