Гриби валуї вважаються умовно-їстівними грибами, У сирому вигляді мають гірко-пекучий смак і неприємний запах, тому при невмілій попередній обробці вони можуть завдати колосальної шкоди здоров'ю, а саме важке отруєння з непередбачуваними наслідками (calorizator).

Валуї залишають у ній не менше ніж на добу, тричі зливаючи використану воду та додаючи нову. В ідеалі замочування продовжується протягом трьох діб. Грибочки знаходяться у посуді, залиті водою, під невеликим гнітом. Тільки після вимочування можна починати готувати.

Як приготувати

  1. Крок 1. Перед варінням гриби очистити від бруду та замочити хоча б на годину. Потім добре промиваємо ще раз. …
  2. Крок 2. Великі гриби перед варінням одразу порізали на шматочки. …
  3. Крок 3. Відварені гриби добре промити проточною водою від слизу.
  4. Крок 4. Потім покласти в пакет і заморозити.

Sep 22, 2020