Гриби валуї вважаються умовно-їстівними грибами, У сирому вигляді мають гірко-пекучий смак і неприємний запах, тому при невмілій попередній обробці вони можуть завдати колосальної шкоди здоров'ю, а саме важке отруєння з непередбачуваними наслідками (calorizator).
Валуї залишають у ній не менше ніж на добу, тричі зливаючи використану воду та додаючи нову. В ідеалі замочування продовжується протягом трьох діб. Грибочки знаходяться у посуді, залиті водою, під невеликим гнітом. Тільки після вимочування можна починати готувати.
Як приготувати
- Крок 1. Перед варінням гриби очистити від бруду та замочити хоча б на годину. Потім добре промиваємо ще раз. …
- Крок 2. Великі гриби перед варінням одразу порізали на шматочки. …
- Крок 3. Відварені гриби добре промити проточною водою від слизу.
- Крок 4. Потім покласти в пакет і заморозити.
Sep 22, 2020