20 хвилин для рибних та курячих та 25-30 для котлет з червоного м'яса – це загальний час приготування, включаючи пропарювання». Самі котлети потрібно робити з фаршу кімнатної температури, а чи не охолодженого. Тоді вони вийдуть і оптимального прожарювання, і соковитими та м'якими.

Розріжте одну котлетку. Готовий фарш на зрізі буде сірувато-коричневого відтінку, без рожевих вкраплень. Спосіб другий – натисніть на котлету і подивіться, сік якого кольору виплив. Якщо він рожевий або каламутний, значить котлети ще не готові.

Щоб котлетам приготуватись, вистачить 20-25 хвилин. За цей час м'ясо повністю просмажиться, котлетки виходять ніжними та м'якими. Приготовлені на пару котлети з яловичини корисніші, ніж смажені, адже при їх приготуванні не використовувалася олія.