Шматок кети обмазують «Димком», а потім просолюють класичним сухим способом: сіль та цукор у співвідношенні 2:1 не товстим шаром. На 12-20 годин кету прибирають у холодильник, укутавши харчовою плівкою. І риба готова.

Процес засолювання завершений через повні 3 доби. Дістаємо готову кету доповнюємо вершковим маслом, зеленню та подаємо до столу. Смачного!

Рецепти посолу кети посипають сумішшю цукру та великої солі – співвідношення 1:7; на кілограм філе витрачають 4 столові ложки; можна додати лимонний сік (1 ст. л./кг), прянощі; закривають кришкою, 12 годин витримують у кімнаті, після – 2 діб у холодильнику; кету виймають із рідини, змивають її чи видаляють серветками.