8 днів Зазвичай окунь висушується за 5-8 днів, проте при необхідності цей процес можна прискорити, розвішавши рибу над газовою плитою, дотримуючись при цьому висоти не менше 80 см від її поверхні.

Вішати окунів для просушування можна в будь-якому добре провітрюваному місці – у волосіні, якщо є така можливість, або на балконі. Сушити на балконі слід лише в тому випадку, якщо на вулиці стоїть тепла і суха погода, а на мотузках не сушиться білизна, інакше ви ризикуєте надати своїм речам стійкого аромату сушеного. окуня.

Сушіння риби залежить від кількох параметрів – це вид, розмір риби, температура повітря, і продовжується, залежно від них, від двох до восьми днів. Ми сушили окунів кілька днів. Зберігати рибу можна у холодильнику в поліетиленовому пакеті.