Час та режими стерилізації інструментів в автоклаві: 18-22 хв при температурі пари від 130 до 1340 С та тиску 2 атм 43-47 хв при температурі пари від 118 до 1220 З тиском 1,1 атм

Недолік способу в тому, що консерви можуть згоріти в автоклаві, якщо перетримати їх. Завжди слідуйте рецепту і дотримуйтеся тієї температури та тиску, що уб'є бактерії, але залишить продукцію в нормальному та їстівному вигляді. При якому тиску готувати в автоклаві залежить від виду продукції, необхідної температури.

При стерилізації в автоклаві застосовують водяну насичену пару t 120–132 °C під тиском 1,5–2 am. Джерелом тепла виступає електрика, за його відсутності використовуються примус, газ та інше. Високий тиск дозволяє пару проникнути в бікси, коробки, вузли та через усі шари складеного в них матеріалу.

Розрізняють два основні режиму автоклавування: Більш жорсткий з температурою +132 ° С та тиском у 2 атмосфери.