Риба зазвичай сушиться при температурі 50-60 ° С протягом 6-8 годин. Курка та інший птах – 70 ° С на 5-6 годин або 50-55 ° С на 10-14 годин. Яловичина та інші види тваринного м'яса – 60-65 ° С протягом 12-14 годин.
Час сушіння та в'ялення. Для сушіння риби холодним способом необхідно було 1,5 – 2 місяці, для гарячого висушування – 5-6 годин.
В середньому на відкритому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.
Електрична сушарка Ізідрі дозволяє за кілька годин висушити всю рибу, що в ній міститься. Цим методом можна, можливо Добре просушити препарат в зимовий період.