Ставимо миску з тестом у тепле місце, накриваємо чистим рушником, і так залишаємо на 40-60 хвилин. Через цей час тісто має піднятися приблизно вдвічі.
Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації.
Сухі швидкодіючі прискорюють процес бродіння, але за правилами приготування пишного тіста на дріжджах тривалий, такий спосіб вимагає від господині терпіння, часу та любові до тесту. Дріжджове тісто має піднятися три рази в теплі перш, ніж приступати до формування та випікання виробів із нього.
Страждає при цьому смак кінцевого продукту. Максимальний час зберігання дріжджового тіста в таких умовах – 2,5 години. Але якщо в приміщенні дуже жарко, воно може скоротитися до 1 години.