Коптити лящів при закритій кришці коптильні протягом 30-40 хвилин. Якщо риба більша (вище 1,5-2 кг.) коптити рекомендується до 50 хв. За бажання коптильню можна зняти з вогню, акуратно відкрити кришку і перевірити рибу на готовність.

Для копчення ляща достатньо солити 2-3 дні. Після засолювання риба промивається, вимочується у холодній воді. Якщо для сушіння риби достатньо годинного перебування у воді, то для копчення, ляща краще вимочувати дві-три години. Завдяки вимочуванню риба додає у вазі та втрачає надлишки солі.

Інструкція приготування 4 Ретельно промиваємо тушку ляща, нагадую що сму луску з тушки ми не знімаємо, тому що вона захищатиме м'ясо і збереже його соковитість.