Чисте деко змастіть маслом і розмістіть на ньому каштани надрізом вгору до одного ряду, залишивши трохи вільного місця. Побризкайте холодною водою. Запікайте приблизно 20 хвилин, пересуваючи плоди з місця на місце кожні 1,5-2 хвилини. Коли шкірка стане м'якою, вимкніть вогонь у духовці.

Свіжоморожені каштани потрібно попередньо обсмажити і потім використати, скажімо, у супі з білими грибами. А свіжі неочищені горіхи треба надрізати, накрити фольгою і запікати в духовці близько 20 хвилин, після чого посолити і просто так, як їдять насіння або кукурудзу.

Їстівні каштани – це плоди каштана посівного (Castanea sativa) із зовсім іншого сімейства – сімейства Букових (Fagaceae). Саме їх смажатьварять, зацукровають і їдять. Батьківщина їстівного каштана знаходиться між Чорним, Мармуровим, Егейським та Середземним морями.