Як варити кукурудзяну кашу на плиті У каструлі з товстим дном доведіть воду або молоко до кипіння. Якщо готуєте кашу на їх суміші, спочатку закип'ятіть воду: молоко знадобиться пізніше. Всипте в рідину приправи та кукурудзяна крупу та перемішайте. Варіть на слабкому вогні близько 40 хвилин|мінути|, постійно помішуючи.

Пропорції для варіння кукурудзяний каші (співвідношення крупи та води) 1:3 або 1:3,5. Варіть на повільному вогні, не накриваючи кришкою, близько 10-15 хвилин, іноді помішуючи. Як тільки каша почне "пихкати", як манка, і вся вода вбереться, зніміть кукурудзяна кашу з плити.

Час варіння залежить від якості крупиточніше від ступеня помелу. Крупа грубого помелу варитиметься найдовше – близько 40 хвилин, крупа дрібного помелу варитиметься всього 20 хвилин, а середня звариться за 30 хвилин.