Варити квасолю без попереднього замочування потрібно від 3 до 4 годин. Заздалегідь замочена квасоля звариться від 1 до 2 годин. У мультиварці квасоля приготується приблизно за 45-60 хвилин.24 Dec 2021

Скільки ж варити червону квасоля після замочування? Загальна тривалість варіння складає близько 1-2 годин. Це залежить від тривалості зберігання квасолі. Чим «старша» ваша квасолятим довше вона буде варитися.

Отже, поставте незамочену квасоля у невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить – додайте до неї склянку холодної води. Потім щоразу, коли вода закипає, знову додавайте по склянці води – і так 4-5 разів, у міру готовності квасолі. Час варіння у такий спосіб – 40 хвилин.

Соліть квасолю тільки наприкінці варіння, інакше вона вийде надто жорсткою. Щоб квасоля зварилася швидше, додайте до неї через кожні 10 хвилин по 1 ст. ложці холодної води. Не закривайте квасоля кришкою при варінніі тоді вона збереже свій яскравий насичений колір.