Замочування булгура Води має бути приблизно у півтора рази більше, ніж крупи. Місткість закривають кришкою, замотують рушником і залишають на 30 хвилин. Тільки після цього можна приступати до варіння. Якщо витримати булгур у воді довше, 40–50 хвилин, його можна буде остудити та використати без подальшого варіння.

Насамперед слід запам'ятати такі принципи: без особливих вказівок виробника промивати крупу перед приготуванням не потрібно; слід відмовитися від звичної для інших круп процедури замочування булгура; вариться каша у воді, якою заливають крупу у звичайних пропорціях – 2:1, де 2 – це вода, 1 – крупа.

Булгур: як готувати Дуже дрібний булгур можна не варити, а просто залити окропом. Для виразного смаку, булгур зазвичай обсмажують на олії, після чого варять близько 20-30 хв або просто заливають окропом.

Рідини при варінні має бути вдвічі більше, ніж крупи. Тобто на 1 склянка булгура беріть 2 склянки води, яка обов'язково має бути гарячою.