Гомілки, стегенця досить витримати в маринаді 2-3 години, а грудку, крильця – 1 годину. Процес буде ефективним, якщо посуд з м'ясом тримати за кімнатної температури, наприклад, ви залишите миску просто на кухонному столі. Тушка просочується довго, тому її потрібно ставити у холодильник.
Маринована курка Птах, що знаходиться в маринаді, можна зберігати у герметичній ємності в холодильнику не більше 24 годин.
Розсіл: 2 літри води, цукор, сіль, добре перемішати і залити курку на 1 – 2 години.
Маринувати курку від 4 до 24 годин у холодильнику, але якщо у вас обмежений час, курка добре вбере в себе маринад вже через 30 хвилин. Під час маринування пакет із куркою рекомендується періодично перевертати.