Коли розсіл охолоне, посуд з рибою прибирають у холодильник. Якщо солили рибу шматочками, для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годиндля слабосоленої риби 5–6 годин. Тушки повністю засолюються протягом як мінімум двох днів, якщо витримати довше. риба буде більш солоною.Feb 27, 2020

Дрібна риба готова до використання через 2-3 дні, середня – через 5-10, потрошена велика – через 3-6, велика пластована – через 7-10 днів. Як на практиці дізнатися просолилася чи риба? Критерієм готовності вважатимуться " дублювання " риби – вона стає твердою та погано згинається.

Нанизану приблизно по 15 штук рибу навішують на багатоярусні вішала. Велика обла велиться на вішалах 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в'ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб.

Зберігати вдома слабосолона рибу можна у щільно закритому пластиковому контейнері. Багато хто вважає, що якщо продукт солоний, то зберігати його можна, можливо століттями. Я не раджу їсти рибу, Якою більше трьох діб з моменту завершення процесу посолу.