Як варити лущений зелений горох

  1. Витягти горошини зі стручків. …
  2. Наповнити каструлю на 2/3 об'єму холодною водою та довести до кипіння. …
  3. Засипати зелений горошок у окріп, накрити каструлю кришкою та варити на сильному вогні до готовності від 5 до 10 хвилин. …
  4. Готовий зелений горошок відкинути на друшляк і промити холодною водою.

1 Jul 2020

Стручковий горошок називається цукровий або манжту, то є "все їстівно". Справді, стручки настільки ніжні, що не потрібно видаляти навіть «ниточку», що з'єднує половинки стручка. Його їдять сирим, відварюють на пару трохи більше трьох хвилин, використовують у стравах східної кухні.

У стручках міститься велика кількість хлорофілу, необхідного для нашого організму. Цей продукт є джерелом клітковини, вітамінів груп В, РР, Е, Н, провітаміну А. Ще в зеленому горошку знаходиться велика кількість жирних кислот, амінокислот, білка, найближчого за своїм складом до м'ясного.