Як варити гречку Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин|мінути|. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба відразу після додавання круп.

20 хвилин Щоб варити гречку у каструлі, покладіть крупу в каструлю і залийте водою, доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть 15-20 хвилин. Також можна покласти гречку у киплячу воду. Заважати гречку під час варіння не треба.

Доведіть рідину до кипіння та варіть кашу на слабкому вогні, прикривши кришкою. При необхідності влийте кипляче молоко через 7-10 хвилин після закипання води. Час варіння залежить від того, на чому ви робите страву. Гречана каша на воді буде готова через 15-20 хвилин, а на молоці або суміші приблизно через 30 хвилин.