Якщо шматки кабана містять великі прошарки волокнистої сполучної тканини – таке м'ясо потрібно опускати в холодну воду, доводити до кипіння і варити 2-2,5 години. Якщо у прошарках шматків мало жиру – м'ясо запускати вже в киплячу воду і варити на слабкому вогні 3-3,5 години.
Тому готувати такий продукт в духовці потрібно при 70 градусів, а якщо ви його варите, то закладайте обов'язково в холодну воду, і варіть на повільному вогні. Щоб приготувати м'ясо потрібне ваше терпіння. На пропікання піде як мінімум 1:00 – 1:00 20 хв.
Навіщо вимочують м'ясо Вважається що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00. Кабанів-Самців вимочують під час гону, а також якщо треба усунути особливий присмак секача.