Час варіння кедрових шишок 20-25 хвилин на середньому вогні, але не довше 45 хвилин. Після цього потрібно виловити шумівкою траву і витягти з окропу шишки.
"Кедрова шишка разом із горіхами помістити в каструлю з 1 літром молока. Потім каструлю потрібно поставити на плиту та кип'ятити 10 хвилин на повільному вогні. Після цього каструлю накрити кришкою та дати настоятися 1 годину.
Більш того, кедрові горіхи – цінний поживний харчовий продукт. 100 грам ядра задовольняють добову потребу людського організму в амінокислотах, містять вітаміни А, В1, В2, В3, Д, Е та дефіцитні макро- та мікроелементи: залізо, йод, магній, марганець, калій, кальцій, фосфор, мідь, кремній, натрій , срібло.
Для полегшення завдання шишки можна залити окропом на півгодини. Лусочки розм'якшуться і будуть легше відокремлюватися. Більш ефективний спосіб – проварити шишки. Так вдасться не тільки зробити лусочки більш податливими, а й видалити смолу.