Як тільки вода закипить, злити її і залити м'ясо чистою водою. Знову поставити варитися. Після закипання вогонь зменшити та варити свинячу кермо близько 2-2,5 годин (час приготування залежить від ваги рульки, варити потрібно до того часу, поки м'ясо стане м'яким і почне відокремлюватися від кістки).

Визначити готовність рульки можна в такий спосіб. Коли побачите, що кісточки на ніжці оголюються, значить вже готова. Піддавати можна з майонезом, гірчицею або будь-яким іншим соусом. Ось так виглядає у готовому вигляді свиняча ніжка.

Приступаючи до готування, уважно огляньте кермо. Зазвичай у магазинах пропонують м'ясо вже підготовлене. Однак, якщо шкіра у вашої рульки виявилася із щетиною, попередньо потрібно буде кермо обпалити чи поголити. Шкіру знімати не варто: м'ясо буде не таким соковитим і смачним і розвалиться у процесі варіння.