Якщо Ви хочете використовувати відварене м'ясо, треба розуміти, що собакам м'ясо не варять так, як людям, по 2 години. За 2 години м'ясо втрачає всі соки і стає абсолютно марним для собак продуктом. М'ясо для собак варять недовго.

Сирий продукт становить більшу небезпеку, ніж варений. Фахівці наголошують на ймовірності зараження глистами і радять піддавати її обробці. Варений збагатить організм тварини поживними речовинами, подарує їй сили та енергію. Їх радять не додавати до раціону харчування собак.

Великий шматок варіть 2:00 або довше. Невеликі приготуються за 1-1,5 години. Слідкуйте, щоб вода не википала, і підливайте її за потреби. Готову яловичину залиште на 20-30 хвилин у бульйоні, перш ніж діставати.

Для годування собаки можна використовувати і м'ясні субпродукти: печінка, нирки, мізки, легеня, рубець, вим'я, м'ясний обріз, голови тощо Однак замінювати м'ясо субпродуктами бажано не частіше двох-трьох разів на тиждень.