Варити свіжі опеньки після закипання потрібно:
- для супу – 30 хвилин;
- перед маринуванням – 35-40 хвилин;
- перед заморожуванням – 20-25 хвилин;
- перед жаркою — 15–20 хвилин (багато не варять опеньки, вважаючи, що так вони виходять ароматнішими).
Jun 26, 2020
40 хвилин Свіжі опеньки необхідно варити не менше 40 хвилин. Максимум – 1 год. Як тільки опеньки закиплять і утворюється піна, воду необхідно змінити і варити гриби вже до готовності. Заморожені опеньки необхідно розморозити та варити на повільному вогні 15-20 хвилин.
Необов'язково піддавати опеньки термічної обробки перед заморожуванням на зиму. Цілком підійдуть сирі гриби. Вони повністю зберігають поживні речовини. Із заморожених грибів можна варити супи, використовувати для гасіння та смаження, готувати з них салати.