Після замочування гриби (як для супу, так для смаження та гасіння) варити потрібно 1,5 – 2 години, щоб вони стали м'якими та смачними. Готовність грибів легко визначити, піднявши каструлю обидві ручки: якщо гриби опустилися вниз, на дно – вони готові.
Вимиті гриби слід подрібнити та помістити в каструлю, заливши холодною водою. Потім каструлю ставлять на вогонь, доводять до кипіння, після чого потрібно зняти пінку, що утворилася, і зменшити вогонь. Після закипання гриби необхідно варити від 30 до 90 хвилин (залежно від виду грибів).
Після закипання варіть свіжі білі гриби:
- для смаження – від 20 до 30 хвилин;
- для заморожування – 15–20 хвилин;
- для засолювання – 30-40 хвилин;
- для маринування – 30-40 хвилин;
- для супу – 30-40 хвилин.
Jul 11, 2020
Як варити сушені гриби покрокова інструкція з фото
- Крок 1. Для роботи нам знадобиться каструля, вода, сушені лісові гриби, сіль.
- Гриби промити у теплій воді. Викласти в каструлю та залити водою таким чином, щоб вода покривала гриби на 2-3 сантиметри вище за гриби. …
- Поставити каструлю на вогонь. …
- Гриби готові.