Після замочування гриби (як для супу, так для смаження та гасіння) варити потрібно 1,5 – 2 години, щоб вони стали м'якими та смачними. Готовність грибів легко визначити, піднявши каструлю обидві ручки: якщо гриби опустилися вниз, на дно – вони готові.

Вимиті гриби слід подрібнити та помістити в каструлю, заливши холодною водою. Потім каструлю ставлять на вогонь, доводять до кипіння, після чого потрібно зняти пінку, що утворилася, і зменшити вогонь. Після закипання гриби необхідно варити від 30 до 90 хвилин (залежно від виду грибів).

Після закипання варіть свіжі білі гриби:

  1. для смаження – від 20 до 30 хвилин;
  2. для заморожування – 15–20 хвилин;
  3. для засолювання – 30-40 хвилин;
  4. для маринування – 30-40 хвилин;
  5. для супу – 30-40 хвилин.

Jul 11, 2020

Як варити сушені гриби покрокова інструкція з фото

  1. Крок 1. Для роботи нам знадобиться каструля, вода, сушені лісові гриби, сіль.
  2. Гриби промити у теплій воді. Викласти в каструлю та залити водою таким чином, щоб вода покривала гриби на 2-3 сантиметри вище за гриби. …
  3. Поставити каструлю на вогонь. …
  4. Гриби готові.