Маленьким креветкам вистачає хвилини, середнім 1-2, а великим потрібно 2-3, залежно від розміру. При цьому час варіння зазвичай вважають не з моменту закипання води, а з моменту вкидання. креветок.

Готуємо та при необхідності чистимо сирі креветки. Набираємо воду в каструлю – у пропорції один до двох. Доводимо воду до кипіння, солимо і додаємо креветки. Як тільки вода з креветками знову почне кипіти, готуємо їх від 2 до 7 хвилин залежно від розміру креветок.

Сирі заморожені креветки готуються в окропі приблизно 6 хвилин великі і 2-3 хвилини дрібні. Варено-морожені креветки варити не потрібно – доводимо до кипіння підсолену воду і заливаємо нею креветки на 1-2 хвилини. Варити сирі заморожені креветки теж нескладно – нам знадобиться вода, сіль і за бажанням – спеції.