До того ж, перед приготуванням крупу слід замочити на кілька годин та варити потім близько 30-40 хвилин. Тим часом, з вівсяних пластівців каша готується значно швидше. Самі вівсяні пластівці відрізняються помолом і, відповідно, часом приготування – дрібніші варяться швидше.
якщо ви не хочете варити пластівці, то їх можна просто залити окропом, додати сіль, вершкове масло або рослинним і добре перемішати. Накрити ємність кришкою і залишити на 2-4 хвилини настоятися. Кашу ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Накриваємо каструлю нещільною кришкою і варимо на мінімальному вогні 3-4 хвилини.
Вилийте воду в каструлю, додайте вівсянку та сіль. Доведіть до кипіння та варіть три хвилини. Потім зніміть з вогню, розлийте по промитим і просушеним банкам і закрийте герметично кришками. Коли охолоне, приберіть у холодильник.