Залежно від способу приготування квасоля варитиметься в середньому від 30 до 90 хвилин.

Набрякла квасоля після замочування змінить свою форму і навіть колір. Промиваємо квасоля під проточною водою перед приготуванням. Кладемо боби в каструлю, заливаємо водою і варимо без кришки 1-2 години, періодично перевіряючи готовність. При необхідності наприкінці приготування додаємо сіль і акуратно перемішуємо.

Коли закипить квасолязменшити вогонь. Варити на повільному вогні до готовності під кришкою. СЕКРЕТ: у процесі варіння підливати до квасолі трохи холодну воду і помішувати. Квасоля вариться 1 годину 30 хвилин.

Скільки ж варити червону квасоля після замочування? Загальна тривалість варіння складає близько 1-2 годин. Це залежить від тривалості зберігання квасолі. Чим «старша» ваша квасолятим довше вона буде варитися.