Час випікання формового та подового хліба залежить від сорту та складу борошна і становить від 50 до 70 хвилин. Корочку вийнятого з печі виробу потрібно змастити олією (рослинним) або змочити водою. Після випікання ще кілька годин у ньому продовжуються процеси «дозрівання».
Ваш хліб у духовці. Як визначити його готовність? Перший спосіб – вимірювати у ньому температуру спеціальним термометром-щупом. Якщо температура 96-98 градусів, хліб готовий, якщо нижче, потримати в духовці ще трохи.
Зменшіть температуру до 190-200С і випікайте до готовності. Час випікання – від 40 хвилин. Хліб під час випікання може більше та не піднятися, тобто добре підійшов під час вистоювання у формі. Чекати від 200 гр пшеничного борошна в багато тесті не стоїть.