Замочувати насіння потрібно, занурюючи їх у воду, краще талу, на ніч. У жодному разі не можна затягувати з посівом набряклого насіння, оскільки, пролежавши довше, ніж 15 годин воді, боби «захлинаються» і не проростають.22 Apr 2010

Насіння перед посадкою замочують на добу у воді (не можна застосовувати крижану, краще за кімнатну температуру), змінюючи її через три години. Радять також обробляти насіння стимуляторами зростання (Бенефіт, Мегафол, замочувати на 2 години).

Найзручніше замочувати бобові на ніч. Не забувайте, якщо замочування триває понад 10-12 годин, потрібно повторно промити боби та залити їх чистою водою.

Чи потрібно їх замочувати? Більшість бобових потрібно довго вимочують у воді об'ємом, принаймні вдвічі більше, ніж об'єм самого продукту, кілька разів змінюючи її. Цей важливий етап перед кулінарною обробкою допомагає видаляти будь-які шкідливі речовини або ті, що важко перетравити.