Після гриби потрібно замочити у холодній воді на 2-3 години, можна і на ніч. За цей час гриби «згадають» свою структуру та обсяг. Підсолювати воду для замочування слід тільки в тому випадку, якщо ви смажитимете гриби. Водний грибний настій, у якому замочувалися гриби, краще не зливати, а відварювати гриби у ньому.
Перелийте рідину з-під грибів в іншу ємність. Вона може стати в нагоді для варіння супу. Не замочуйте сушені гриби довше, ніж на 8 годин, тому що вони втратять свій смак та аромат.
Перед маринуванням, щоб гриби були соковиті та красиві, їх варто замочити у теплій підсоленій воді від 10 до 40 хвилин залежно від віку. Потім промити у проточній воді. Якщо маринувати з ніжками, то після замочування у воді потрібно видалити спідничку.
Після закипання варіть свіжі білі гриби:
- для смаження – від 20 до 30 хвилин;
- для заморожування – 15–20 хвилин;
- для засолювання – 30-40 хвилин;
- для маринування – 30-40 хвилин;
- для супу – 30-40 хвилин.
Jul 11, 2020