Кабачки рекомендовані для боротьби із зайвою вагою, для активізації роботи шлунка та кишечника. Дуже корисні страви з кабачків при підвищеному тиску, збудливості та стресах, захворюваннях печінки та нирок. Для максимальної користі кабачки рекомендується готувати зі шкіркою і насінням без олії та солі.

Готуємо паніровку: змішуємо панірувальні сухарі з часником, прованськими травами, сіллю, перцем і дрібно натертим сиром. Обвалюємо кабачкові часточки в паніровці, і викладаємо їх на деко чи решітку. Відправляємо часточки у заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин. Кабачкові часточки готові!

Середні кубики молодих кабачків варяться близько 15 хвилин на пару та 10 хвилин у воді. Кільця та півкільця молодих овочів будуть готові приблизно через 20–25 хвилин варіння на пару та через 15–20 хвилин у воді. Але краще перевіряти готовність, протикаючи овочі ножем чи вилкою. Вони мають стати м'якими і легко проколюватися.