Рибу натерти перцем і сіллю зсередини і зовні, викласти в рибу зелень і скибочки лимона, обернути скумбрію фольгою, викласти на лист у нагріту до 190 градусів духовку і запікати 30-40хв.
Для цього тушку риби потрібно випатрати, видалити зябра. Часник та зелень подрібнити, а лимон тонко нарізати. Рибу натерти сіллю та перцем, нафарширувати животик зеленню, часником та лимоном, загорнути скумбрію у фольгу, викласти на лист, запікати 30 хвилин у добре розігрітій духовці.
Визначити готовність риби можна за допомогою зубочистки, проткнувши нею тушку. Якщо сік, що виділяється, має світлий відтінок, ваша рибка готова. Якщо ж сік ще рожевий, відправляємо скумбрію назад допікатися. Скумбрія запечена в духовці, гарна як у теплому, так і холодному вигляді.