Час охолодження готового виробу залежить від температури навколишнього середовища, температури розплаву, а також маси та форми виробу. Прямокутний шматок мила, величиною з сірникову коробку, при температурі повітря близько 25 °, і температурі розплаву 60-65 ° С повністю застигає орієнтовно протягом 20-30 хвилин. 18.

Як прискорити процес застигання мила? Мило буде застигати набагато швидше, якщо воно зберігатиметься в провітрюваному та холодному приміщенні. Якщо ви бажаєте максимально прискорити процес застиганнядостатньо поставити застигаюче мило у морозилку на пару хвилин.

Плавити мильну основу можна в мікрохвильовій печі або водяній бані. У мікрохвильовій печі 100г основи плавиться приблизно 30 секунд залежить від потужності печі. Також у мікрохвильовій печі основа плавиться рівномірніше. Але все одно, щоб уникнути перегріву, періодично заглядайте і перемішуйте. мильну основу.

Крок 8. Переливаємо мильну масу у форму. Мило потрібно добре укутати рушником або щільною тканиною і залишити застигати приблизно на добу.