Їхня головна відмінність – склад. І насамперед при покупці звертаємо увагу на вміст у продукті какао-бобів. У темному (або чорному) шоколаді какао-бобів менше – 40-55%. Увага на етикетку: вивчаємо склад

складТемний/чорний, %Горький, %
Какао-масловід 20 до 30більше 30
Цукорвід 30Від 0 до 15

•22 May 2021

У 100-грамовій плитці 56%-го шоколаду близько 40 грамів цукрів, що повністю є доданими цукрами.

10 г цукру містяться у двох чайних ложках цукру, о пів столовій ложки меду, в одному печиві або цукерці, булочці, пиріжку, сирному сирку, маленькому шматочку торта. 20 г цукру – У трьох-чотирьох чайних ложках варення, одну кульку морозива.