Їхня головна відмінність – склад. І насамперед при покупці звертаємо увагу на вміст у продукті какао-бобів. У темному (або чорному) шоколаді какао-бобів менше – 40-55%. Увага на етикетку: вивчаємо склад
склад | Темний/чорний, % | Горький, % |
---|---|---|
Какао-масло | від 20 до 30 | більше 30 |
Цукор | від 30 | Від 0 до 15 |
•22 May 2021
У 100-грамовій плитці 56%-го шоколаду близько 40 грамів цукрів, що повністю є доданими цукрами.
10 г цукру містяться у двох чайних ложках цукру, о пів столовій ложки меду, в одному печиві або цукерці, булочці, пиріжку, сирному сирку, маленькому шматочку торта. 20 г цукру – У трьох-чотирьох чайних ложках варення, одну кульку морозива.