Кома починає розвиватися у разі, якщо рівень глікемії опускається нижче 2,8 ммоль/л. Однак при тривалому стажі діабету та "звичних" організму високих рівнях глюкози кома може виникнути на більш високих цифрах глікемії – 3,3-6,6 ммоль/л і вище.Apr 29, 2020

Головна причина діабетичної коми – різке збільшення в крові хворого на діабет кількості глюкози (понад 33 ммоль/літр). Як правило, це пов'язано з тим, що він перестає дотримуватися необхідного раціону харчування або приймати інсулін у необхідних кількостях.

Вимірювання рівня цукру У людей із нормальним рівнем глюкози перші симптоми гіпоглікемії з'являються при показники 2,77–3,33 ммоль/л. Тяжка гіпоглікемія розвивається при 1,66-2,76 ммоль/л. Гіпоглікемічна кома зазвичай виникає при значення менше 1,65 ммоль/л.

На стадії прекоми відзначається сильна спрага, сухість у роті, сухість та зниження тургору шкіри, часте рясне сечовипускання. В стані коми в результаті втрати рідини риси обличчя хворого загострюються, очні яблука западають і стають м'якими на дотик. Запаху ацетону в повітрі, що видихається, немає.