У солодкому шампанськом вині міститься понад 50 г цукру на літр, у напівсухому – від 32 до 50 грам на літр, у сухому – від 17 до 32 грам цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 грам, у брюті міститься менше 12 грам на літр.
брют (фр. brut) – менше 12 грамів цукру на літр; екстра-брют (Фр.
Якщо робити рейтинг вин, то на першому місці буде шампанське – Це продукт з найменшим вмістом цукру із усіх існуючих вин. У екстра-брют додають найменше цукруа кількість залишкових цукрів практично дорівнює нулю.
«Радянське шампанське», залежно від змісту в ньому цукру, ділять на: брют – зміст цукру у ньому трохи більше 1,5 г/100 см сухе — 2,0-2,5. напівсухе – 4,0-4,5.