Цукру в картоплі представлені глюкозою (близько 65% до загального цукру), фруктозою (5%) та сахарозою (30%), у незначній кількості зустрічається мальтоза, зазвичай при проростанні картоплі.

Скільки картоплі можна їсти людині з діабетом За один прийом їжі можна з'їсти 150 г картоплі. Це приблизно дві середні картоплини (сорти картоплі не важливі). Фахівці вважали, що саме таке кількість не підвищить цукор вище за норму. Адже тримати безпечний рівень цукру – головна мета для пацієнта з діабетом.

Картопля містить 17,5 г вуглеводів у 100 г продукту, це приблизно 89% всієї енергії з порції або 70 ккал. Калорійність – 77 кКал. склад картоплі: жири – 0,09 г, білки – 2,05 г, вуглеводи – 17,49 г, вода – 79,25 г, зола – 1,11 г.