За вмістом цукру Просекко ділиться на 3 основні категорії: Сухе (Dry) – від 17 до 32 грамів цукру на літр вина, Дуже сухе (Extra Dry) – 12-17 г/л, Брют – 0-12 г/л.

У солодкому шампанськом вині міститься понад 50 г цукру на літр, у напівсухому – від 32 до 50 грам на літр, у сухому – від 17 до 32 грам цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 грам, у брюті міститься менше 12 грам на літр.

Також не існує солодких Просекко….За вмістом цукру виділяють 4 типи:

  • Brut – 0-12 грамів цукру на літр
  • Extra Dry – 12-17 грама на літр
  • Dry – 17-32 грами цукру на літр
  • Demisec – 32-50 г цукру на літр.

Драй (Dry, Sec) – у даних ігристих винах є вже більш відчутний обсяг цукру. Він становить від 17 до 32 г на літр.