кількість цукру в сухому вині мінімально – менше 0,3% цукру при 9-11% спирту; зміст цукру в напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; в напівсолодким світлим вині цукру стільки ж, скільки та в червоному: 3-8%, спирту 9-13%;

Згідно з постановою ЄС про маркування вин, сухим вважається напій, у якому міститься 4–9 грамів. цукру на літр. У напівсухою кількість цукру складає 12-18 грамів на літр, а в напівсолодкому – 18-45.

Зміст цукру у тихих винах: Стандарти для напівсолодких та солодких тихих вин збігаються: 18-45 г/л та більше 45 г/л відповідно.

Візьміть літровий кухоль, покладіть у нього три чайні ложечки цукру, розмішайте та спробуйте. Це приблизно рівень напівсухого вина. Потім додайте ще 5–6 ложок, отримайте напівсолодке.