Банку накрити кришкою та укутати в рушник. У такому вигляді ємність з кислого молока має простояти 4-6 годин при кімнатній температурі. У міру остигання молоко почне сквашуватися, на дні банки з'явиться густий потік. Добре струсити банку і прибрати в холодильник до охолодження.

Одна з причин, чому магазинне молоко не перетворюється в простоквашу: воно пройшло термічну обробку, тому в ньому практично відсутні бактерії, які відповідають за сквашування Щоб молоко правильно сквасіло, потрібно додати до нього закваску.

Простокваша – Кисломолочний продукт, що утворюється з молока в результаті молочнокислого бродіння. В основі приготування кисляки лежить сквашування молока на чистих культурах молочнокислих бактерій. Відрізняється високою засвоюваністю, енергетичною цінністю, сприятливо впливає на кишечник.